Thursday, 29 May 2014

as sisi pengkhianat bumi mesir


tindakan as sisi adalah persis seperti yang pernah dilakukan dahulu oleh mustafa kamal attartuk..
mustafa kamal telah berusaha menjatuhkan khilafah islamiyyah dan apabila telah berjaya menjatuhkannya dia telah menjalankan satu pilihan raya untuk melantik presiden turki..
pilihan raya yang tidak serupa pilihan raya apabila dia telah diyakini akan memenangi pilihan raya tersebut walau apa pun yang terjadi...mayatnya tidak boleh disemadikan mengikut kebiasaan kerana dengan takdir Allah bumi tidak dapat menerima pengkhianatan yang telah dia lakukan kepada dunia islam...
kini apabila Dr Morsi cuba menghidupkan kembali daulah islamiyyah di Mesir, abdel fattah as sisi sekali lagi menjadi tali barut kepada israel dan berusaha menjatuhkan Dr morsi...hal ini terbukti apabila as sisi sewaktu kempen pilihan rayanya telah ditanggung oleh israel dengan dana yang cukup besar...
Tindakan ini amatlah dilaknat dan satu pengkhianatan yang cukup besar sama seperti yang pernah dilakukan oleh mustafa kamal suatu ketika dahulu..
Wallahua'lam

No comments:

Post a Comment

SEPULUH TANDA-TANDA BESAR TIBANYA HARI KIAMAT


Ertinya :

Daripada Huzaifah bin Asid Al-Ghifari ra. berkata: "Datang kepada kami Rasulullah saw. dan kami pada waktu itu sedang berbincang-bincang. Lalu beliau bersabda: "Apa yang kamu perbincangkan?". Kami menjawab: "Kami sedang berbincang tentang hari qiamat". Lalu Nabi saw. bersabda: "Tidak akan terjadi hari qiamat sehingga kamu melihat sebelumnya sepuluh macam tanda-tandanya". Kemudian beliau menyebutkannya: "Asap, Dajjal, binatang, terbit matahari dari tempat tenggelamnya, turunnya Isa bin Maryam alaihissalam, Ya’juj dan Ma'juj, tiga kali gempa bumi, sekali di timur, sekali di barat dan yang ketiga di Semenanjung Arab yang akhir sekali adalah api yang keluar dari arah negeri Yaman yang akan menghalau manusia kepada Padang Mahsyar mereka".
(H.R Muslimi)